Tel. +373 22 27-69-79, 54-91-22 GSM: +373 691-056-85 | info@mccc.md

Camera de Comerț Moldo-Chineză

摩尔多瓦—中国商会 

… să ne unească Drumul Mătăsii!

让丝路连接你我! 

Latest News

În luna Septembrie MCCC a fost gazda și sprijinul a delegației din RPC- Asociația Chino-Europeană pentru Cooperare Tehnică și Economică (CEATEC), care adună sub paravanul său entități prospere de talie internațională, cu care MCCC a semnat un acord de colaborare și membrii căreia deja stabilesc relații comerciale cu entitățile din Republica Moldova.

Pe data de 20-22 Iulie 2019, delegația din or.Tianjin, Republica Populară Chineză, a venit pentru prima data în Republica Moldova, la invitația Camerei de Comerț Moldo- Chineze(MCCC).

MCCC a avut onoarea să organizeze un program interesant și productiv pentru echipa Biroului Municipal de Comerț și Portului Zonei Economice Libere din or.Tianjin, care este în top 10 cele mai mari porturi din lume, situată la 170 de km de Beijing și este principală poartă maritimă de acces pentru capitala RPC.

“Moldova, țara- licărit de soare!” – așa a fost prezentată patria noastră și produsele autohtone astăzi la expoziția care a început în orașul Tianijin, din Republica Populară Chineză, organizată de Comisia de Comerț din Tianjin . 17 companii din Republica Moldova au fost selectate pentru a participa la două expoziții din China – din orașul Tianjin și din orașul Xi’an. Producătorii autohtoni de miere, produse conservate, sucuri, dulciuri, biscuiți și napolitane, fructe uscate și nuci, produse alimentare pentru copii au fost prezenți la standul țării noastre, pentru a cuceri piața chineză cu produsele naturale moldovenești. 

Ambasada Chinei va lansa sisteme noi de completare a formularului de cerere și de programare prealabilă pentru aplicare la viză.

Pentru a oferi servicii de viză mai calitative și mai efective, de asemenea și pentru a ridica nivelul de informatizare și electronizare a procesului de aplicare la viza chineză, Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, începând cu 10 Aprilie 2019, va lansa sistemele de completare a formularului de cerere și programare prealabilă online pentru aplicarea la viză chineză.

27 februarie, 2019 Camera de Comerț Moldo-Chineză (MCCC) a participat un eveniment important- expoziție/forum de vin din Republica Moldova, WineWin 2019, care devine o platformă ce va întruni toate deciziile actuale ce contribuie la creșterea vînzărilor și la minimizarea cheltuielilor operatorilor de pe piața vinului. Președintele MCCC, Dl Victor Durleșteanu a ținut un discurs despre specificul intrării pe piața de vinuri din China, despre riscuri și posibilitățile reale ale comercializării vinului autohton, după modelul Georgiei. 

Camera de Comerț Moldo-Chineză (MCCC) a primit invitația de a participa la cel de-al XIII-lea Târg de Investiții și Comerț Internațional din China (CHIITF (Henan)), care va avea loc la orașul Zhengzhou, China, între 8-11 aprilie 2019. 

Președintele Camerei de Comerț Moldo-Chineze (MCCC) D-l Victor Durleșteanu a semnat Memorandumul de Colaborare cu Directorul Institutului Confucius ULIM, dl Wang Yifeng. Datorită acestui document, vom avea posibilitatea să aprofundăm colaborările cu Institutul Confucius, unicul din Republica Moldova care oferă cursuri de limba chineză. Împreună, vom promova și mai mult valorile culturale și relațiile dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză.

Camera de Comerț Moldo-Chineză (MCCC) a participat la evenimentul de promovare a Republicii Moldova, organizat de administrația orașului Xi’an. Acest oraș este cunoscut ca cea de-a patra capitală istorică a lumii antice, și punctul de pornire al Drumului Mătăsii. La fel, orașul este renumit prin ambianța sa atât religioasă cât și culturală, iar locuitorii săi au fost mereu printre cei mai bogați din China. La evenimentul dat, MCCC a obținut titlul de membru de onoare a Camerei de Comerț a orașului Xi’an, după care a fost semnat acordul de parteneriat dintre MCCC și compania municipală de consultanță și promovare a businessului și relațiilor internaționale.

Camera de Comerț Moldo-Chineză în persoana D-lui Președinte-Victor Durleșteanu, se află într-o vizită în Republica Populară Chineză și anume la Taicang Moldova Investment Forum. Alături de delegația oficială a Republicii Moldova, se află și Ambasadorul RM în China, D-ul Denis Jelimalai, Secretarul de Stat al RM, D-na Iuliana Drăgălin, Director General al Agenției de Investiții a RM, D-na Rodica Verbeniuc, dar și Primarul orașului Taicang, D-ul WANG Jianguo.

Ieri, pe 27 decembrie 2018, Camera de Comerț Moldo-Chineză (MCCC) a fost invitată la Adunarea profesorilor și studenților Institutului Confucius în incinta ULIM. Directorul Institutului Confucius, dl Wang Yifeng, a declarat că în acest an, numărul celor care vor să învețe limba chineză a crescut semnificativ, fiind acum peste 1000 de studenți dornici de a poseda această limbă. Aceste evenimente sunt binevenite pentru că vom afla mai multe despre poporul chinez. 

În cadrul Moldova Business Week, Camera de Comerț Moldo-Chineză a participat la sesiunea Infrastructurii, prezentată de Anatol Usatâi.

Totodată, speakeri în cadrul acesteia au fost și Gheorghe Curmei, Elena Cacicovschii și Svetlana Bolocan. Au fost prezentate proiectele și inițiativele: Drumurile Moldovei și Rețelele de Calea Ferată, Căile Maritime și Aeriene. Președintele MCCC, dl Victor Durleșteanu a abordat tema includerii rețelei de căi ferate din Republica Moldova în OBOR, iar ca urmare vor urma inițiative și discuții aprofundate referitor la acest subiect.

Datorită colaborării strânse cu reprezentantul Huawei Moldova, dl. Fan Zhang, la 12 noiembrie 2018 a avut loc un eveniment important pentru Camera de Comerț și Industrie Moldo-Chineză: vizita la “Huawei World” și sediul companiei în orașul Shenzhen. Această vizită a consolidat parteneriatul și a deschis noi orizonturi pentru cooperare în viitor.

În data de 10 noiembrie 2018, o delegație a Camerei de Comerț Moldo-Chineze condusă de Președintele Victor Durleșteanu, precum și reprezentanți ai organizației vitivinicole “Wine of Moldova” au participat la Expoziția Internațională “China International Wine&Spirits Exhibition”, care se organizează anual în Guangzhou, China.

Întîlnirea oficiala cu Vicepreședintele Parlamentului D-l Vitiuc Vladimir, Comisia politică externă şi integrare europeană ,Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova E. S. Yinghong Zhang și Camera de Comerț Moldo- Chineză.

Chișinău,6 noiembrie 2018 – Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E. S. Yinghong Zhang și Camera de Comerț Moldo- Chineză.

17 septmebrie, am participat la o prezentare a expoziției „Târgul de import și export din China” (Canton Fair), unde reprezentanții acesteia au povestit despre condițiile de participare în calitate de expozant și de vizitator și au fost prezentate grupurile de produse expuse. Președintele executiv al Camerei de Comerț Moldo- Chineze (CCMC), domnul Victor Durleștean, a salutat ambiția oaspeților de onoare din China, care deschid noi orizonturi pentru exporturile producătorilor autohtoni. 

Am avut onoarea să fim invitați la recepția Ambasadei Chinei, organizată cu ocazia celei de-a 69-a aniversări a înființării Republicii Populare Chineze. Astfel că ținem să mulțumim pentru invitație Domnului Ambasador Mr. Zhang Yinghong și să-i transmitem sincere felicitări! Vă dorim mult succes, fericire, prosperitate și pace tuturor cetățenilor Republicii Populare Chineze!!!

One Belt, One Road

REASONS TO INVEST IN MOLDOVA 

Our Mission

Representing, promoting and defending the interests of Chinese entrepreneurs and investors in the Republic of Moldova.  

Launching business and legislative initiatives that would create mutual investment attractiveness. 

Develop and promote lucrative business projects to be implemented by entrepreneurs from the People’s Republic of China in the Republic of Moldova and vice versa. 

Support and promotion of international projects as well as their image and assuring qualified assistance to the members of the Association, involved in international projects.Why Moldova?

Favorable geographical position at the crossroads of commercial routes 

Proximity to large world markets (European Union and Commonwealth of Independent States)
Platform for manufacturing and exporting both to the CIS and to the EU 

Donec congue lacinia dui, a porttitor lectus condimentum laoreet. Nunc eu ullamcorper orci nulla enim. Phasellus molestie magna.

Competitive general corporate income tax rate in the region – 12% 
Considerable network of operational Double Tax Treaties and Investment Protection Agreements 
Market access through three Free Trade Agreements

Contact Us

Adress: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 65, bir.714

mun. Chișinău, Republica Moldova, MD-2001

Tel: +373 22 549122

e-mail: info@mccc.md

摩尔多瓦 基希讷乌

电话  +373 22 549122

邮箱: info@mccc.md